Otkazana sjednica o Ginexu, radnici poručili: Ne ulazite u ovakve avanture

Vijesti 13. maj 202212:40 > 12:40 0 komentara
N1

Vanredna sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde o situaciji u Ginexu koja je trebala biti održana danas, otkazana je.

Reporter N1 Azur Delić nalazi se u Goraždu. Razgavarao je s delegatima Skupštine, ali i uposlenicima. Ističe da se opozicioni političari ogorčeni informacijom da je sjednica otkazana. Predsjedavajuća Skupštine BPK, kao razlog, navela je neprisustvo glavnih aktera, misleći na predstavnike Vlade FBiH i ove firme. Navela je i to kako se situacija smiruje, ali to su radnici negirali.

Delegati kažu da imaju brojna pitanja, ali da očito nekome nije u interesu da se govori  o ovoj temi.

Premijerka BPK Aida Obuća kazala je kako je najvažnija informacija da neće biti otpuštanja radnika i da neće doći do izmještanja fabrike. Ponovila je izjavu resornog ministra Nermina Džindića kako Vlada FBiH ima namjeru da ulaže dobit u nove proizvodne linije.

Elmir Vranj iz Sindikata radnika Ginexa, kaže za N1 da je burna period iza njih, ali i cijelog Goražda.

“Situacija se nije smirila. Poruka vlastima je da ne ulaze u ovakve avanture. Niko neće da kaže pravu istinu i pozadinu priče, počeli su se ograđivati i prebacivati odgovornost jedni na druge. Mi poslujemo u plusu”, rekao je Vranj.

U Ginexu je zaposleno oko 800 radnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!