Otkrivena prijevara: Lažne covid potvrde iz BiH kruže po Hrvatskoj i EU

Vijesti 11. dec. 202117:30 > 17:321 komentar
Podijeli:
Izvor: N1

Više krivotvorenih covid potvrda, uz lažne potpise i pečate iz Kantona 10, otkriveno je u Hrvatskoj i u drugim zemljama EU, izvijestile su u subotu zdravstvene vlasti županije sa sjedištem u Livnu u BiH.

Prijevare su otkrivene kada je Zavodu za javno zdravstvo Kantona 10 stigao zahtjev za provjerom iskaznice cijepljenja koju je poslala Služba za izdavanje EU covid potvrda iz Zagreba.

Krivotvoreni potpisi i pečati ljekara

Prema informaciji županijskog Zavoda za javno zdravstvo, nakon toga su dobili još nekoliko covid iskaznica iz Hrvatske i zemalja EU za koje je provjerama utvrđeno da osobe nisu cijepljenje, te da su potvrde krivotvorene.

Na krivotvorenim iskaznicama o cijepljenju lažirani su potpisi i pečati ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Kantona 10 dr. Diane Mamić i liječnice tomislavgradskoga Doma zdravlja dr. Bernardine Šarac.

„Uz moj pečat i potpis i pečat i potpis dr. Šarac, krivotvoreni su i pečati Županijske bolnice Livno i tomislavgradskoga Doma zdravlja. Ovo nas je zbilja neugodno iznenadilo i u prvom trenutku nismo mogli vjerovati da je istina“, rekla je Mamić za lokalnu radijsku postaju u Tomislavgradu.

Pritom je dodala kako su korisnici tih krivotvorenih potvrda očito osobe koje se nisu htjele cijepiti.

„O ovom pitanju redovito moraliziraju, a učinili su nešto vrlo nepošteno i nemoralno“, dodala je.

Po njezinim riječima nakon što su otkrivene krivotvorene potvrde o cijepljenju, što predstavlja kazneno djelo, o svemu je obaviješten MUP Kantona 10 te Granična policija Republike Hrvatske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar