Otkrivene osobe koje su u Prijedoru stavljale u opticaj “filmski novac”

Vijesti 27. jan 202211:30 0 komentara
MUP RS

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor na osnovu operativnih informacija da se na području Policijske uprave Prijedor u opticaj stavljaju falsifikovane novčanice preduzeli su mjere i radnje u cilju otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnog djela Krivotvorenje novca i pronalaska izvršioca.

“Preduzetim mjerama i radnjama pronađeno je i oduzeto ukupno 13 novčanica, a identifikovana su tri lica koja su falsifikovani novac stavljali u opticaj”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni G.P. iz Novog Grada putem interneta kupio repliku novčanica u apoenima od 50 i 100 konvertibilnih maraka koje su namijenjene za filmsku upotrebu takozvani “filmski novac” koje je potom dao osumnjičenim licima Đ.S. iz Prijedora i D.K. iz Kozarske Dubice koji su novac dalje stavljali u opticaj.

Nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu BiH protiv njih će biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela Krivotvorenje novca.

Iz Policijske uprava Prijedor apeluju na građane da budu oprezni prilikom novčanih transakcija i da obrate pažnju na zaštitna obilježja novčanica, te ukoliko posumnjaju da se radi o lažnom novcu odnosno o replici da o tome odmah obavijeste nadležnu policijsku stanicu.

“Falsifikovane novčanice koje su u navedenom slučaju stavljene u promet su prepoznatljive po natpisu ‘Lažni novac’ koji se nalazi na prednjoj strani novčanice i natpisom ‘Samo za filmsku upotrebu replika kopija’ koji je štampan na zadnjoj strani novčanice”, dodaje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!