Otvorena istraga protiv Slobodana Javora i Milice Otković

Vijesti 16. apr 202116:14 > 16:29 0 komentara
Slobodana Javor na konferencija za medije
Slobodana Javor na konferencija za medije (N1)

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru otvorilo je istragu protiv Slobodana Javora, direktora Doma zdravlja u Prijedoru i Milice Otković, načelnice HES-a, potvrđeno je za N1.

Kako je za N1 rekao glavni tužilac Mladen Mitrović. Postoje osnovi sumnje da su Javor i Otković učinili propuste u nadzoru i čuvanju vakcina.

Terete se za nesavjestan rad u službi i nepostupanje po zdravstvenim propisima u vrijeme pandemije.

Policija RS je ranije ušla u ustanovu. Snimila je stanje i izuzela dokumentaciju. Sve po nalogu OJT Prijedor gdje je propalo 1.360 doza Sputnjik V vakcine za revakcinaciju starijih od 65 godina. A sve zbog, navodno, nestanka električne energije i narušavanja hladnog lanca.

Podsjećamo, ostavku je ponudio, ali ne i podnio, direktor ustanove Slobodan Javor. Sve se dešava nakon što su krim inspektori po nalogu Okružnog javnog tužilaštva obavili uviđaj u ustanovi. Uz nuđenje ostavke iz moralnih razloga Javor je iznio i šokantne podatke. Prekida hladnog lanca bilo je i ranije, a postoje sumnje i na diverziju.

Slobodan Javor ponudio ostavku

“Iz moralnih razloga, nudim svoju ostavku ljudima koji su me imenovali na ovu funkciju. S obzirom da je istraga u toku, do okončanja istrage ne mogu vam iznijeti više detalja. Odgovorno tvrdim da je sve bilo urađeno po propisu”, kaže Javor.

Nakon indicija o nestanku struje, pa potom o pogrešnom frižideru, sada se baca sumnja i na stranačku diverziju. Javor navodi da se slično prošle godine desilo sa dječijim vakcinama. Baš u vrijeme kada je smijenjena DNS, a imenovana SNSD uprava.

“Ovo nije prvi put da u Domu zdravlja Prijedor dolazi do prekida hladnog lanca vakcine. Ovo se desilo prije godinu dana kada je tadašnja skupštinska većina na čelu sa SNSD smijenila tadašnjeg direktora DZ koji je kadar DNS. Tada je skupštinska većina na prijedlog SNSD imenovala novog direktora. Želim naglasiti da je tadašnji direktor ispred SNSD koji je postavljen i kada je preuzeo dužnost otprilike prošlo je par sedmica, kada se desila ista, ili slična situacija”, kaže Javor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!