”Ovdje je potrebno mnogo više mira za sve nego bilo kakve priče o ratu”

Vijesti 20. apr 202117:15 > 17:18 0 komentara
N1

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović izjavio je ''da je izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića, u kojoj se srpskom narodu u BiH prijeti ratom, izrečena zarad unutrašnje homogenizacije i pokazivanja sumnjivih oblika herojstva".

“Junaštvo je ako se boriš za dostojanstvo drugog i mir za svakog čovjeka u ovoj zemlji, a ne etiketirati bilo koga na bilo koji način. Mislim da se srpski narod u takvim kvalifikacijama koje izriče Izetbegović uopšte ne prepoznaje”, rekao je Prodanović.

On je istakao da je ”junaštvo i herojstvo u BiH obezbijediti dostojanstven mir za sve”.

“Ako se ima u vidu ko je osoba koja je dala takvu izjavu, bez ikakve sumnje, rata sigurno neće biti”, rekao je Prodanović komentarišući Izetbegovićevu izjavu.

Prodanović je naglasio da je i sam apsolutno uvjeren da rata u BiH neće biti.

“Ne treba etiketirati, niti prozivati bilo koga. Ovdje je potrebno mnogo više mira za sve nego bilo kakve priče o ratu”, poručio je Prodanović.

Lider SDA Bakir Izetbegović kaže da ne može reći da neće biti rata. Dodao je da je spreman je stati ispred ljudi ukoliko rata bude.

“Apsolutno. Radije bih danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom Bosne i Hercegovine. Definitivno. To vam govorim danas za ramazan. Dakle, nema govora da će to napraviti. Mogu početi, ali neće znati kako će to završiti”, poručio je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!