Ovo su imena koja će SDA predložiti za državni i federalni parlament

Vijesti 11. jan 202317:34 0 komentara
F.Z./N1

Nakon današnje sjednice Predsjedništva SDA, medijima se obratio Safet Sofić potpredsjednik stranke koji je saopćio imena koja će SDA kandidirati za Dom naroda na narednoj sjednici u utorak, 17. januara.

“Na ovoj današnjoj sjednici Predsjedništva u fokusu su bila kadrovska pitanja koja su pred nama, prije svega zakazana sjednica federalnog Doma naroda 17. januara i u tom smislu SDA je pripremila određena kadrovska rješenja”, kazao je Softić.

“Raspoloženje u stranci je bilo da gospođa Mahmutbegović ostane kandidat za potpredsjednika FBiH jer je stranka zadovoljna načinom kako je obavljala funkciju. Ipak jučer na sjednici Kolegija je najavila da postoje izmjene zakona iz Izborne noći u kojima piše da predsjednik može obnašati dva puta mandat po četiri godine. Pošto je gospođa Mahmutbegović izabrana jednom, a drugi mandat je bio tehnički, ona je sama odstupila od ovoga, ne želeći ugroziti stranku i njezino dalje funkcionisanje”, dodao je Softić.

Predsjedništvo SDA donijelo devet zaključaka, evo šta se poručuje

Utvrđeni su kandidati za državni Dom naroda PS BiH ispred ove stranke.

“Kandidati za državni Dom naroda su utvrđeni, procedura će biti pokrenuta u utorak na sjednici, SDA ima 12 delegata ukupno, mi smo se odlučili u dogovoru sa DF da SDA ustupi jedno mjesto DF-u i to će vjerovatno biti Dženan Đonlagić. On će biti podržan od četiri, odnosno tri delegata. Druga dva kandidata koja će biti kandidirana su ja i gospodin Šefik Džaferović. Donešene su jednoglasne odluke”.

“Muamer Zukić će biti kandidat za predsjednika kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH”, kazao je Softić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!