Pahor dočekao Džaferovića, zajednička večera lidera uoči samita Brdo-Brijuni

Vijesti 11. sep 202220:44 2 komentara
Facebook

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor dočekao je predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u Ljubljani, gdje će večeras u Vili Podrožnik biti održana zajednička večera za lidere koji učestvuju na samitu Brdo-Brijuni.

“Proces Brdo-Brijuni je važan okvir regionalne saradnje i naročito koristan za stavljanje fokusa na proces EU integracija regiona. Ovo je prilika da se da novi impuls evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

Nakon sjednice Evropskog vijeća na kojoj je otvoren prostor za kandidatski status za BiH, očekujemo u idućem periodu napredak u tom pogledu. Bilo bi odlično da nakon izbora formirane vlade, kroz dobijanje kandidatskog statusa za BiH, imaju pozitivnu agendu na stolu kako bi radile na reformama i pozitivnim procesima.

Izuzetno sam zahvalan predsjedniku Pahoru i Vladi Slovenije što su u proteklom periodu neumorno zagovarali dodjelu kandidatskog statusa za BiH i evropsku budućnost naše zemlje, čime su pokazali da su istinski prijatelji”, kazao je predsjedavajući Džaferović po dolasku u Sloveniju, uoči samita procesa Brdo-Brijuni.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić sutra će učestvovati, na poziv predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora na 11. sastanku lidera Brdo – Brijuni procesa na Brdu kod Kranja, u Sloveniji.

Programom je planirana zajednička fotografija lidera Brdo – Brijuni procesa prije početka plenarne sjednice u 11 sati. Po završetku aktivnosti predviđena je konferencija za novinare s početkom u 12.40 sati.

Živi prijenos pres-konferencije domaćina Brdo – Brijuni procesa predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i kodomaćina predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića može se pratiti na www.predsednik.si i na https://vzivo.sta.si/, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare