Palmer i Eichhorst ponovo u BiH: Novi sastanci sutra ujutro

Vijesti 25. jan 202215:22 > 16:23 10 komentara
F.Z./N1

Iz Ureda za komunikacije Evropske unije u BiH saopćeno je kako će  od sutra pa do 30. januara u posjeti Bosni i Hercegovini boraviti direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmer.

Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora Evropske unije i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminirala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava.

Tokom posjete sastat će se s članovima Interresorne radne grupe, Zajedničkim kolegijom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i s liderima političkih stranaka u BiH, saopćeno je iz Ureda za komunikacije Evropske unije u BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Mostaru izjavio da pregovori bh. dužnosnika s američkim diplomatom Palmerom i europskom dužnosnicom Eichorst kreću od srijede ujutro i trajat će nekoliko dana.

“Ujutro imamo zajednički kolegij s Palmerom i Eichorst. Još jedan dan ćemo boraviti u Sarajevu, a onda ćemo se izmjestiti na drugu lokaciju, vjerujem na jugu Bosne i Hercegovine gdje bi trebali okončati pregovore “, naveo je Čović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare