Panoramski let balonom na vrući zrak kao nova turistička ponuda u Hercegovini

Vijesti 18. jan 202111:20 0 komentara
FENA/ŽZH-a

Praktična obuka o razvoju projektnih ideja i pripremi projektnih prijedloga započela je u ponedjeljak u prostorijama Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) za europske integracije u Širokom Brijegu.

Obuka je namijenjena ponajprije pripravnicima raspoređenim u Uredu Vlade ZHŽ za europske integracije kako bi stekli potrebno znanje i praktično iskustvo za pisanje projekata kao i jačanju vlastitih kapaciteta Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije.

Naime, radionica je temeljena na razvoju nove turističke ponude u ZHŽ-u, tj. razvoju ideje panoramskih letova balonom na vrući zrak iznad Hercegovine.

Kako navode iz Ureda Vlade ZHŽ za europske integracije, ZHŽ je u svojim strateškim dokumentima težište stavila na razvoj aktivnog i ruralnog turizma, te bi ovakav vid turističke ponude u budućnosti nadopunio postojeće sadržaje kao što su planinarenje, zip-line, slobodno penjanje, biciklizam, paragliding, te druge sadržaje.

Pored jačanja kapaciteta i stjecanja praktičnih znanja i iskustava cilj je, kroz seriju radionica, pripremiti projektni prijedlog koji će biti spreman za financiranja odnosno koji će se kandidirati na buduće otvorene pozive za financiranje projekata u sektoru turizma.

Ovo je prva u nizu praktičnih radionica koje će Ured Vlade ZHŽ za europske integracije održati u 2021. godini i kroz koje će se razraditi niz projektnih ideja i pripremiti ih za prijavu na buduće otvorene pozive i natječaje, navodi se u priopćenju.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!