Papić, Lungarotti, Karahmet, Šabanović u Novom danu

Vijesti 28. jul 202114:53 > 15:17 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

Zakon o zabrani negiranja genocida stupio je na snagu. O dešavanjima koja je prozveo na političkoj sceni BiH, za Novi dan govori politički analitičar Žarko Papić.

Šta zabrana negiranja genocida i ratnih zločina znači za medije? Media centar objavio je upute o kojima sutra govore: Anida Sokol, urednica istraživanja u Mediacentru Sarajevo i Selma Zulić Šiljak, novinarka Mediacentra koja se bavi istraživanjem suočavanja sa prošlošću.

Završena je izgradnja Pelješkog mosta, spojene su dvije obale. Šta će to značiti za neumsko more, u Novom danu govori Pero Matić, kapetan duge plovidbe, diplomirani inženjer morskog prometa.

Dan uoči obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv trgovine ljudima, govorimo o migrantima, o pandemijskim ograničenjima prelaska granice. Naša gošća će biti Laura Lungarotti, šefica misije IOM u Bosni i Hercegovini i Sub-regionalna koordinatorica za Zapadni Balkan.

Vrijeme pandemije Emina Karahmet, doktorantkinja farmacije, iskoristila je za online usavršavanje iz biohemije i molekularne biologije na prestižnom Harvardu. Do kakvih saznanja je došla pri posljednjim naučnim istraživanjima i na koji način su ta saznanja vezana za Covid, govori za Novi dan.

Na posljednja dva državna prvenstva u akrobatskom rokenrolu, članovi plesnog kluba Spin postali su državni prvaci i vice prvaci u svim kategorijama u kojima su nastupili. Ove godine su ostvarili mogućnost odlaska na Evropsko prvenstvo i Svjetski kup u Austriji. Trener kluba Nedim Hreljić, petorostruki je državni prvak u svim seniorskim kategorijama i jedini u istoriji ovog sporta u BiH, koji je predstavljao državu na svjetskom prvenstvu. Sutra su naši gosti.

Sportske aktuelnosti u Novom danu komentarisaće Kemal Ahmetović, novinar Nove BH.

Za kraj će nam se, svojom prvom pjesmom “Prvo jutro”, predstaviti Isak Šabanović, drugoplasirani takmičar “Zvezda Granda”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!