Papić: Obrazloženja odluka Ustavnog suda BiH su vrhunac nelogičnosti i gluposti

Dan uživo 27. maj 202217:02 > 20:15 0 komentara
N1

Žarko Papić komentarisao je za N1 odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine te rad ove pravosudne institucije kazavši da sudije radne pod strašnim pritiskom i da nisu neutralni. Naveo je i kako su i ranije odluke ovog suda "bile loše"

“Neke od tih odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, govorim o obrazloženjima su vrhunac elementarne nelogičnosti i gluposti, ali neću ulaziti u detalje“, kazao je Papić.

Kada je riječ odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine poput one o zahtjevu Kluba Bošnjaka o HDZ-ovim izmjenama Izbornog zakona, Papić smatra da je nemoguće očekivati da se usvoje navedene izmjene bez saglasnosti svih klubova u Domu naroda BiH.

Ustavni sud BiH je institucija pod političkim pritiskom, kategoričan je Papić i dodaje da “domaće sudije Ustavnog suda su pod svojim političkim pritiskom” te da ni strane sudije “nisu neutralne”.

Izbora mora biti, podcrtava Papić i kaže da su ranije intervencije međunarodne zajednice nisu izbalansirane i postavlja pitanje njihove učinkovitosti.

“Mi nemamo moderan politički sistem, a da ne govorimo o demokratiji“, objasnio je Papić.

Kao rješenje Papić tvrdi da je potrebna “revolucija olovkom” odnosno predstojeći Opći izbori bez kojih se može dovesti legalitet institucija čime je ugrožena BiH.

“HDZ nastupa veoma agresivno, velika je greška bošnjačka nije se željelo naći rješenje. Moglo se naći rješenje. Jednostavno je lako riješiti”, naveo je Papić.

Hoće li doći do nestašice energenata?

Što se tiče poskupljenja energenata Papić kaže da niži nivoi moraju vršiti subvencije i da je potrebno ovo pitanje ozbiljno shvatiti.

“Ljudi je l’ ikome ovdje jasno da su cijene prehrambenih proizvoda ovdje 20 posto veće nego prošle godine, biće još veće. Je l’ ikome jasno dok eksplozivno rastu cijene, što je samo po sebi užasno mi se snalazimo, jedno će možda nestati nafte, benzina”, pita se Papić.

Zaključuje i to da je “Dodik shvatio da Rusija nema veliku međunarodnu moć te se sada on povlači”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!