Patria demantovala Elmedina Konakovića: Vlasnik nije osoba s američke crne liste

Vijesti 12. aug 202213:07 > 13:12 2 komentara
N1

Redakcija medija Patria (NAP) reagovala je na gostovanje Elmedina Konakovića, lidera Naroda i Pravde u emisiji Dan uživo. Konaković je izjavio kako je "vlasnik portala NAP osoba s američke crne liste", što NAP demantuje.

“Apsolutno je nedopustivo, netačno i difarmirajuće, a na što moji mandati smatraju neizostavno potrebitim za reagirati jesu apsolutno neistinita i difarmirajuća tvrđenja gospodina Konakovića, prema kojima je vlasnik portala www.nap.ba osoba s ‘američke crne liste’. Da su predmetna tvrđenja gospodina Konakovića apsolutno neistinita zorno svjedoči i rješenje Općinskog suda u Sarajevu iz kojeh nepobitno proizilazi da je vlasnik privrednog društva “NA PATRIA” gospođa Amina Čorbo-Zećo, koja se apsolutno ne nalazi na bilo kojoj američkoj crnoj listi. Navedeno je svakako povjerljivo i kod nadležnih institucija SAD”, navodi se u demantiju, te dodaje:

NAP
NAP
NAP

“Krajnje je nevjerovatno i nedopustivo da tendiranje senzacionalizmu, te potreba za samopromocijom i promocijom određenog političkog subjekta, koji su sami sebi svrha, a posebno nespremnost adresanta da se argumentirano konfrotira vrijednosnim stavovima iznesenim u članku glede jedne od aktuelnih dnevnopolitičkih tema, mogu biti opravdanje za naruševanje ugleda portala koji posluje kako sastavni dio privrednog društva “Na Patira”, a posebno njegovog vlasnika Amine Čorbo-Zećo, koja je istovremeno i glavni urednik web portala. To tim prije kada se ima u vidu karakter iznesenih defirmirajućih tvrđenja, čiji je očigledno cilj da se po svaku cijenu nanese šteta, kako profesionalnom ugledu privrednog društva i njegovih organizacionih djelova putem kojih obavlja privrednu djelatnost, tako i osobno gospođi Amini Čorbo-Zećo, kao njegovom vlasniku i glavnom uredniku web portala”.

“Imam provjerene informacije – SDA, HDZ i SNSD su već dogovorile koaliciju”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare