“Patriotizam je ojačati institucije a ne koristiti ih kao biro za zapošljavanje”

Vijesti 31. okt 202113:54 > 13:55 0 komentara
Naša stranka

Asocijacija mladih SDA pozvala je na formiranje fronta bosanskohercegovačkih patriota, a Forum mladih Naše stranke odgovorio im je da bi se taj front trebao boriti također protiv uhljebljivanja i lažnog patriotizma te da onda u njemu ne bi bilo mjesta ni za koga u SDA.

Iz Foruma mladih Naše stranke smatraju da se BiH nalazi u problemu, ali da oni koji su dio tog problema ne mogu biti dio rješenja.

“SDA je jedan od glavnih krivaca za sadašnje stanje jer je oslabila državne institucije ubacujući u njih nekompetentan kadar potpuno negirajući princip javnog konkursa te je izjednačila stranku sa državom. Pozivamo Asocijaciju mladih SDA da se ogradi od nečasnih radnji unutar redova SDA te da ne misle da će pričom o opasnosti od rata skrenuti bilo čiju pažnju s kriminala koji je državu doveo do ove situacije a za koji je odgovorna njihova stranka u jednakoj mjeri kao SNSD i HDZ.

Bosanskohercegovački patriotski front na čije osnivanje pozivaju trebao bi uključivati borbu protiv svih vrsta antidržavnog djelovanja, uključujući korupciju, nepotizam, kronizam i druge vrste antidruštvenih pojava u koje je SDA ogrezla pa se postavlja pitanje da li bi iko iz SDA mogao biti u tom frontu”, kazali su iz Foruma mladih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!