PDA pozvala Schmidta da kazni njene bivše zastupnike

Vijesti 04. nov 202220:52 0 komentara
F.Z./N1

Pokret demokratske akcije osuđuje "licemjerni postupak" izabranih zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona na Općim izborima 2022. Senada Alića i Jakuba Suljkanovića koji su, protivno Statutu PDA i odlukama organa stranke, izdali povjerenje građana Tuzlanskog kantona, navedeno je iz ove stranke.

Iznevjerene građane, dodaju iz PDA, a posebno one koji su svoj glas dali Aliću i Suljkanoviću, vjerujući u njihovo zalaganje za dobrobit Tuzlanskog kantona, “molimo za smirenost, razum i dostojanstvo iako u potpunosti shvatamo njihovo razočarenje za ovu prevaru”.

“Pozivamo visokog predstavnika da, u skladu sa izmjenama i dopunama Izbornog zakona koji je nametnuo u julu ove godine, sankcioniše političku korupciju te da u skladu sa svojim ovlastima oduzme mandate osobama koje su prodale stranku na dan objave konačnih rezultata”, saopšteno je iz PDA.

Pokret demokratske akcije ujedno poziva i SIPA-u, Tužilaštvo BiH i druge pravosudne institucije da “ispitaju kupovinu ovih zastupnika i konačno stanu ukraj ogromnoj političkoj korupciji koja već nekoliko godina trese Tuzlanski kanton i Bosnu i Hercegovinu”.

Podsjećamo, u Tuzlanskom kantonu potpisan je koalicioni sporazum, čime je ovaj kanton dobio novu parlamentarnu većinu.

Naime u Centrali Demokratske fronte Tuzlanski kantona potpisan je koalicioni sporazum između Stranke demokratske akcije i DF-a kojim je učinjen prvi korak prema formiranju većine u Skupštini Tuzlanskog kantona.

SDA u novoj većini ima 13 osvojenih mandata, DF ima četiri, te će uz Senada Alića i Jakuba Suljkanovića koji su na proteklim izborima izabrani kao zastupnici PDA, imati potreban broj mandata za formiranje većine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!