PDP podnio RAK-u prijavu protiv Radio-televizije RS

Vijesti 11. okt 202112:06 0 komentara
PDP

Partija demokratskog progresa (PDP) podnijela je Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH prijavu protiv Radio-televizije Republike Srpske koja je, kako navode iz te stranke, u samo jednom prilogu emitovanom u Dnevniku i prenesenom na portalu, iznijela čitav niz netačnih, tendencioznih i malicioznih tvrdnji i uvreda na račun predsjednika PDP-a.

“Osim prijave RAK-u, protiv urednika spornog priloga bit će podnesena i tužba za klevetu”, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.

Petrović navodi da se radi o prilogu „Šta su Šarović i Borenović radili na sastanku sa Konakovićem, koji Srpskoj prijeti ratom?“, u kojem se navodi da su se predsjednici PDP-a i SDS-a uoči protesta opozicije 2. oktobra sastali sa više osoba, što ne odgovara istini. Ona kaže da je sastanak održan 4. jula, na poziv evropskih i američkih diplomata, što je poznato RTRS-u, jer su od učesnika uzeli izjave.

“Ništa od tendencioznih tvrdnji u prilogu RTRS-a ne odgovara istini. Tvrdnje koje je iznio RTRS su umišljajno iznesene laži s jasnim ciljem političke diskvalifikacije lidera opozicije, obzirom da se dovode u kontekst razjedinjavanja Republike Srpske i vojnih akcija protiv nje. Ovim je prekršen Zakon o RTR-u, kao i Kodeks o emitovanju radio-televizijskog programa”, smatra Petrović.

Ističe da je ovo jedan od načina zaštite digniteta RTRS-a i borbe da javni servis iznosi pravoveremene i istinite informacije, koje su u skladu s profesionalnim standardima i propisima.

“Osnivač Radio-televizije je Republika Srpska, a ne politička stranka kojoj je uredništvo jasno naklonjeno. RTRS je javni servis svih građana, a ne ‘portaloid’ koji prenosi vijesti po narudžbi svojih nalogodavaca. RTRS treba da služi na ponos svima nama, da su građani sigurni da sa svog javnog servisa dobijaju istinite informacije i od tog cilja mi nećemo odustati”, zaključuje Petrović, saopćeno je iz PDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!