PDP upozorava na pokušaj izborne manipulacije u Doboju

Vijesti 20. sep 202214:46 1 komentar
PDP

Aktuelna vlast u Republici Srpskoj pokušava da izbornim krađama preoblikuje izbornu volju građana, tvrde u PDP-u. U ovoj stranci tvrde da dokaze za to imaju u Doboju, pa najavljuju prijave Centralnoj izbornoj komsiji Bosne i Hercegovine, te Okružnom javnom tužilaštvu Doboj, ali i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

“Došli smo do podataka koji su dokazivi i koji pokazuju da je SNSD uključen u prevaru imenovanja članova biračkih odbora preko fiktivnih političkih subjekata”, rekao je Branislav Borenović predsjednik PDP.

Tvrdi, 93 pojedinca koji su izabrani za članove mjesnih zajednica ispred SNSD nalaze se u biračkim odborima ispred više od 30 političkih subjekata.

Ovo saznanje, kaže Borenović, pokazuje da je PDP spremno ušao u izbore te da pokazuje kako će izbori u Doboju biti zaštićeni.

“Ne isati se krasti”, poručio je kratko onima koji pristaju na zloupotrebu, napominjući da su za to predviđene i zatvorske kazne, ističući da očekuje kazne i za članove Gradske izborne komisije koji dozvoljavaju manipulacine.

“Ovi politički subjekti nemaju niti gradski, niti opštinski odbor u Izbornoj jedinici 5, niti imaju kandidatske liste”, istakla je Olivera Nedić, predsjednica Gradskog odbora PDP Doboj. Tvrdi PDP je uočio i više od 200 aktivista, istaknutih čelnih ljudi koji su članovi fiktivnih političkih subjekata “sa ciljem da se lažno predstave”.

Na konferenciji za medije u Banjaluci, predsjednik PDP Branislav Borenović, uz ostalo je komentarisao i dokument koji se pojavio u javnosti, a koji navodno pokazuje da je kandidatkinja PDP za predsjednicu Republike Srpske Jelena Trivić dobila 10 miliona dolara za kampanju iz Sjedinjenih Američkih Država.

“To je takva glupost. To je toliko jasno da je autor tog falsifikata upravo Dodik i njegova nepismena ekipa”, rekao je Borenović najavljujući da će biti odgovornosti za one koji su to objavili, “prvenstveno za Srnu, RTRS i ATV”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare