Pećanin u Pressingu: Današnje Sarajevo ne zaslužuje Bogićevića za gradonačelnika

Vijesti 25. mar. 202107:42 > 07:425 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Senad Pećanin, sarajevski advokat, u Pressingu je komentarisao činjenicu da četvorka na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajevo nije uspjela imenovati Bogića Bogićevića za gradonačelnika.

Govorio je i ponašanju Naše stranke koja je predložila Ivanu Marić za dogradonačelnicu.

“To što je napravila Naša stranka sa kandidaturom Ivane Marić, koji su tako šutnuli i ponizili. Dozvolili da je bošnjački nacionalisti i SDA botovi provuku kroz blato”, kazao je.

Podsjeća da postoji i pokušaj da se za predsjedavajućeg Vijeća imenuje Srbin, čime bi se onemogućio izbor Bogića Bogićevića.

“Imate i sramotno ponašanje lidera Naroda i pravde Dine Konakovića, koji je sa razlogom pobrao podršku javnosti borbom protiv nepotizma i korupcije. Danas, kandidat NiP-a za dopredsjedavajućeg Vijeća je sin generalnog sekretara NiP-a Keme Ademovića, jedan golobradi mladić, politički anoniman”, istakao je.

Pećanin smatra da je Bogić Bogićević jako važan lik u istoriji Sarajeva i BiH.

“Nažalost, današnje Sarajevo ne zaslužuje Bogićevića za gradonačelnika. Sarajevo ima jedan temeljni problem – da li će biti na visini svoje herojske uloge u odbrani BiH pred jakim neprijateljem koji je izvršio genocid i opsadu Sarajeva, ili da odluči da lin želi ličiti na Banjaluku, zapadni Mostar ili Međugorje, u kojem svako na političkoj sceni ko nije Bošnjak je sumnjiv”, kazao je i dodao:

“Imate činjenicu da gradonačelnik Sarajeva jedan Skaka.”

Tvrdi da najviše razloga za slavlje za ovo što se desilo danas u Gradskom vijeću imaju lideri HDZ-a i SNSD-a.

“Kao jednom netoleratnom, isključivom, bošnjačkom, muslimanskom gradu. Osobno, imam stotinu razloga zbog kojih sam zgrožen današnjim Sarajevom, a imam i stotinu razloga zbog kojih volim ovaj grad najviše na svijetu”, naglasio je.

Pećanin je kazao da sve više građana napušta BiH.

“Poniženi smo kao građani, kao ljudska bića, prepušteni smo na milost i nemilost onih koji nemaju obraza, znanja, morala i odgovornosti. Onih koji čine da svakome ko drži do svog dostojanstva ogadi život u BiH”, kazao je Senad Pećanin u razgovoru sa Amirom Zukićem.

Komentari

Vaš komentar