Petrisch, Tauber, Domazet i Nikolić u Novom danu

Vijesti 02. aug 202213:34 0 komentara
N1

U Novom danu gledajte:

Bivši izaslanik Evropske unije za Kosovo i bivši visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu, Wolfgang Petrisch gost je “Novog dana”. Razgovaramo o aktuelnim događajima na Kosovu, ali i u BiH.

U vrijeme inflacije, koja je u prvih šest mjeseci iznosila preko 10%, Milorad Dodik član Predsjedništva BiH, umjesto reformi i adekvatnijeg trošenja novca, upravo u fokus stavlja devizne rezerve. Šta bi se desilo u slučaju izmjena Zakona o Centralnoj banci u konekstu emitiranja konvertibilnih maraka za kupovinu domaćih obveznica, ali i o drugim temama iz oblasti ekonomije razgovaramo sa profesorom i bivšim parlementarcem, Antom Domazetom.

Sa Elijem Tauberom iz Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini razgovaramo o uspostavljanju muzeja u Sarajevu koji bi bio posvećen stradanju Jevreja, a planira se kao svojevrsni edukacijski centar.

Da li su se ispunila očekivanja za sezonu ljeto 2022. godine i do kojih sve datuma turisti rezerviraju smještaj u jedinom bh. gradu na moru?
Sa Branimirom Butiganom, predsjednikom Udruženja hotelijera općine Neum razgovaramo o prometu ugostitelja, hotelijera i vlasnika apartmana u Neumu nakon puštanja u promet Pelješkog mosta.

Naša gošća je i Andrea Nikolić violinistica koja živi, svira i nastavlja svoje muzičko usavršavanje u Beču i Gracu, pritom vodeći vlastiti ansambl, sastavljen od internacionalnih muzičara mlađe generacije sa kojim nastupa u Borovici i Varešu. Sa direktoricom Vareš Classic Festivala razgovaramo i o Festivalu koji će ove godine biti održan od 15. septembra do 1. oktobra.

Novi dan u srijedu je od 8 do 11 sati.
Sa vama je Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!