Petritsch, Tegeltija, Okerić, Čelik i Stakhovsky gosti Novog dana

Vijesti 13. apr 202216:38 0 komentara
N1

U Novom danu N1 za četvrtak 14. april očekuju vas interesantne teme i gosti.

Jedan je od visokih predstavnika koji je najčešće koristio bonske ovlasti i smjenjivao u svom mandatu. Spriječio je uspostavu “hrvatske samouprave”, 2001. godine, smijenio člana Predsjedništva BiH Antu Jelavića, Dragana Čovića, nametnuo zakon za osnivanje Suda BIH, onog koji se odnosi na zastavu, tablice. Iz Beča za Novi dan govori Wolfgang Petritsch.

Bonske ovlasti, imovina, sankcije, ugrožena sigurnost, teme su o kojim govorimo sa jednim od onih koji je pod sankcijama Amerike, ali i dalje aktivan u politici kao savjetnik također sankcionisanog lidera SNSD-a Milorada Dodika – Milanom Tegeltijom.

Burna sjednica jučerašnje Skupštine KS. Nije se raspravljalo niti o jednoj tački sa dnevnog reda. Zbog – ni manje ni više “neisprintanog” dnevnog reda. Elvedin Okrić, predsjedavajući Skupštine i zastupnik u Skupštini KS Mirza Čelik gosti su Novog dana.

Kada nije na frontu, onda je u dvorani, vojničku uniformu mijenja sportskom opremom, a oružje reketom. Svjetski poznati teniser Sergiy Stakhovsky ponovo nam se javlja iz Kieva. Kako nakon više od mjesec i po ruske invazije na Ukrajinu izgleda borba za svoj grad, kako se živi u Kievu…uskoro u Novom danu.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08-11h.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!