Pismo premijeru Forti: Da li će jednokratna pomoć biti i za radnike u KS?

Vijesti 28. okt 202208:03 0 komentara
N1

Koordinacija osam sindikata Kantona Sarajevo uputila je otvoreno pismo premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti u kojem ukazuje na neravnopravan položaj radnika u Kantonu Sarajevo i nezainteresovanost Vlade Kantona Sarajevo da se u teškim vremenima ravnopravno podijeli breme posljedica trenutne krize u svijetu i ekonomskih poremećaja.

Ističu da je Vlada Federacije BiH donijela jučer Odluku o izdvajanju sredstava u skladu sa Uredbom o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena i isplati jednokratne pomoći prema kojoj se iz budžeta Federacije BiH izdvajaju sredstva u svrhu isplate jednokratne novčane pomoći zaposlenicima organa uprave i drugih organizacija koji plaću primaju putem Jedinstvenog računa Budžeta FBiH isključujući izabrane dužnosnike, nosioce izvršnih funkcija i savjetnike izabranih dužnosnika i nosioca izvršnih funkcija.

Iz Sindikata tvrde da svakodnevno dobijaju brojne upite da li će jednokratna novčana pomoć biti isplaćena radnicima u Kantonu Sarajevo te se zato traži jasan pisani odgovor od Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjećaju da je nakon sastanka predstavnika Vlade Kantona Sarajevo i predstavnika Koordinacije sindikata 24. oktobra, a na kojem je dobijen usmeni negativan odgovor sa kojim niti jedna članica Koordinacije sindikata nije bila zadovoljna, upućen ponovljeni zahtjev za dostavu pisanog odgovora za isplatu jednokratne novčane pomoći svim radnicima u javnom sektoru u Kantonu Sarajevo, jer Vlada Kantona Sarajevo još uvijek nije odgovorila na Zahtjev od 16. septembra, saopćeno je iz Koordinacije osam sindikata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!