Pitali smo građane: “Ne očekujem ništa od izbora u Prijedoru, planiram ići vani”

Vijesti 12. dec 202111:57 0 komentara
N1

U Prijedoru se danas održavaju prijevremeni izbori za gradonačelnika kojeg građani biraju među 14 kandidata.

Ekipa N1 je danas u Prijedoru gdje smo pitali građane kakva su im očekivanja od izbora.

“Očekujem da ne bude kao što je bilo. Prijedor se fino izgradio. Treba firmi da se se otvori, da mladi ne idu vani”, kazala nam je jedna građanka Prijedora.

Sa druge strane, mladi ne očekuju ništa, jer planiraju vani.

“Školstvo je loše, planiram ići vani”, rekao nam je jedan mladi Prijedorčanin.

“Ne očekujem ništa. Ništa nije dobro u Prijedoru. Sve poskupljuje, penzije iste, plate iste”, dodao je još jedan Prijedorčanin.

Pravo glasa ima 86.329 birača uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2.851 birača registrovanog da glasa putem pošte.

Na glasačkom listiću su imena 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!