Pitić za N1 o gledaocima na utakmicama u dijelu BiH: Mislim da su požurili

Vijesti 04. feb 202118:21 > 19:47 0 komentara

Epideomiologinja Aida Pitić kazala je za N1 da smatra preuranjenom odluku da se u Zapadnohercegovačkom kantonu gledaoci vrate na tribine sportskih borilišta.

Kako je istakla gošća N1, čim dođe do ležernijeg ponašanja, dođe i do povećanja broja zaraženih.

”Mislim da su požurili, ali nažalost ne pitam se ja. Kad su brojke malo, to je znak da su se svi pridržavali mjera. Čim dođe do ležernijeg ponašanja, brojke se povećaju. Mi smo još uvijek u pandemiji, nemamo vakcinu i moramo se pridržavati svih mjera. To je jedini način da imamo mali broj oboljeljih i smrtnih slučajeva”, istakla je ona.

Govoreći o vakcinama, dodala je nam jedino ”vakcinacija može pomoći”.

”Po mom mišljenju, naša vlast i naša Vlada u BiH se zanijela da će neko drugi riješiti naš problem. Da će Covax program nama dostaviti vakcine koje smo naručili i platitli i da je to gotova priča”, rekla je gošća N1 i dodala:

”Vakcina je jedina stvar koja nama može pomoći. Nama ako vakcina ne bude dostupna ubrzo, ostat ćemo crna rupa i nećemo moći kolektivni imunitet osim ako nastavimo obolijevati i umirati”, istakla je Pitić za N1.

O velikom broju smrtnih slučajeva…

”Sasvim sam sigurna da su sve moje kolege u svim bolnicama dale svoj maksimum da pomognu pacijentima. Zašto se to tako desilo, ja zaista ne mogu reći”, rekla je.

Uskoro donosimo video kompletnog razgovora.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!