Plenković: Protesti u Sarajevu su grozni, dokazuju da nam je Pelješki most nužan

Vijesti 26. jul 202213:40 > 13:52 30 komentara
N1

Jučer i danas u Sarajevu građani protestuju protiv najavljenih mjera visokog predstavnika Christiana Schmidta vezanih za izmjene Izborog zakona i određene ustavne promjene u Federaciji BiH. Danas je, govoreći povodom otvaranja Pelješkog mosta, premijer Hrvatske Andrej Plenković uspio napraviti sponu između dva događaja.

“Jučerašnji događaji u Sarajevu, grozni i neprihvatljivi, pa čak i prijeteći protesti visokom predstavniku Christianu Schmidtu pokazuju da ovaj most Hrvatskoj nije luksuz, on je nužnost”, poruka je Plenkovića koji se obratio iz Dubrovnika.

Pelješki most je, tvrdi premijer susjedne zemlje, oličenje onoga što je Hrvatska danas, a u odnosu na ono što je ranije željela biti.

“Mi strateške nacionalne interese ostvarujemo sa izrazito osnaženim međunarodnim položajem i punim samopouzdanjem i vizijom u ono što radimo”, poručio je Plenković.

Podsjetimo, premijer Hrvatske jučer je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini, a što je iskoristio kao priliku da pohvali smjer kojim je krenuo visoki predstavnik BiH, dok je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović dodao kako bi usvajanje promjena označilo “minimalni pokšaj ispavljanja grešaka prema hrvatskom narodu u BiH”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare