Pobuna protiv banjalučke “Savamale”

Vijesti 05. jul 202210:54 > 11:50 0 komentara
N1

U zoru, jutros u 5 časova počeli su radovi na gradnji pristupnog puta u centru Banjaluke ka bivšem, porušenom Kinu Kozara, mjestu na kojem investitori žele da naprave Cinema tower.

Mještani iz centra pobunili su se, oštro kažu ih gaze i da im uništavaju egzistenciju.

“Izgleda možete na izborima smijeniti stranke, ali vlast ne”, kaže nam starija gospođa vidno uzbuđena.

N1

Kažu i da im se prijeti da paze šta pričaju. Navode da nemaju rješenje već saglasnost za ovo što rade, niti imaju građevinsku dozvolu za izradu pristupnog puta. Priključni put iz Aleje Svetog Save u Ulicu Sime Šolaje, gradi bez obzira na protivljenje građana ali i dijela intelektualaca.

Građani koji su se okupili pozvali su komunalnu policiju i tvrde da investitor nema dozvolu za radove.

Cinema Tower trebao bi imati 13 spratova, +2+1.

Inače najveća zgrada u naselju Aleja trenutno ima 8 spratova. Poznato dječije igralište Građiš kažu mještani nije uređeno kako je obećao gradonačelnik, niti je uređena okolina.

Vuk Višekruna iz odjeljenja za prostorno planiranje Grada Banjaluka okupljenima je rekao da se gradi privremeni pristupni građevinski put, za koji nije potrebna građevinska dozvola.

N1

Na opasku okupljenih da ne postoji ni rješenje već saglasnost i da se nije odlučivalo po njihovim žalbama, da se mještanima ne da učešće u upravnom sporu kaže:

“Da mi čekamo odluke Ustavnog suda u ovom gradu se nikad ništa ne bi uradilo”, što je razbjesnilo prisutne, posebno pravnike među njima, poznate advokate i profesore.

Na skup su stigli i PDP-ov Milko Grmuša, te Nebojša Vukanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!