Počela “Banjalučka zima”, nudi brojne sadržaje i traje do kraja februara

Vijesti 02. dec 202207:51 0 komentara
N1

Stigla je "Banjalučka zima", novogodišnji market koji nudi raznovrsnu gastronomsku ponudu, muzičke sadržaje, sa "Zimzobalom" kao centralnim mjestom koje je i ove godine u Parku "Petar Kočić".

Ova manifestacija koja nudi različite sadržaje za sve generacije trajaće nikad duže – do kraja februara.

Otvaranju su prisustvovali brojni građani, a upriličeno je uz odbrojavanje, paljenje novogodišnjih lampica, i puštanje stotina lampiona. Najmlađi su se posebno obradovali Djeda Mrazu, koji se spustio sa nebodera i podijelio im slatkiše.

“Ove zime imamo više bina na kojima mogu da nastupaju sugrađani, mališani iz vrtića, škola, ali i domaći bendovi, jer želimo da promovišemo domaće i da privučemo goste sa svih strana”, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

N1

Ugostitelji i radnici u turizmu raduju se predstojećoj zimi, jer brojevi na početku decembra obećavaju. Stanivuković kaže, već sada za zimske praznike u Banjaluci nema nijednog praznog smještajnog kapaciteta u gradu.

“Držimo taj trend, koji traje od Banjalučkog proljeća. Čitavu godinu Banja Luka bilježi najveću posjećnost, a vjerujemo da će tako biti i kroz cijelu zimu, posebno za novogodišnje praznike”, rekao je on.

Jedan od motiva ove manifestacije jeste da je Banjaluka porodica, da se sa Banjalukom dočekuju važni praznici i da se sa Banjalukom raduje.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo kazala je da je pripremljen jedan sveobuhvatan koncept Banjalučke zime, koji ima sve komponente, posebno onu koja je podrazumijevala dodatno ukrašavanje grada, zatim zimski market “Zimzobal“, te lunapark i klizalište na Trgu Krajine.

“Novina je da smo dali podršku ugostiteljima iz Parkića da u okviru svojih ljetnih bašta pripreme određene aktivnosti i očekuje nas uskoro i otvaranje tih sadržaja. Novo je i ‘Zima u Domu omladine’ za naše mlade, uz podršku donatora, a koja donosi niz koncerata i radionica”, navela je savjetnica Šukalo.

Od sadržaja u Domu je izdvojila nastup svjetske, a naše Rok simfonije – 30. decembra. Ranije je najavljeno da će Banjalučane i goste u novogodišnjoj noći zabavljati Legende i Goca Tržan, a dan poslije Galija. Brojni ugostiteljski objekti već promovišu svoju ponudu, a mnoge regionalne zvijezde nastupaće upravo u nekima od njih.

Za novogodišnje ruho Banjaluke ove godine potrošeno je nešto više sredstava nego lani, pa je ove godine taj ugođaj koštao oko 117.000 KM.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!