Počela sjednica Gradskog vijeća Sarajeva

Vijesti 08. apr 202110:24 > 10:27 0 komentara
Gradsko vijeće Sarajeva
N1

Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas će u nastavku konstituirajuće sjednice birati gradonačelnika Grada Sarajeva i njegove zamjenike. Kandidatkinja za gradonačelnicu je Benjamina Karić (SDP), a za zamjenike gradonačelnika Haris Bašić (NiP) i Anja Margetić (Naša stranka).

Na sjednici prisustvuje 26 vijećnika, Vedran Dodik i Enisa Spahić najavili su izostanak.

Nakon bezuspješnog pokušaja da se izabere Bogić Bogićević za gradonačelnika Sarajeva, novi prijedlog SDP-a je Benjamina Karić. Karić je rođena 1991. godine u Sarajevu, od 18. godine je član SDP-a, a od 2019. godine je i potpredsjednica partije.

Gradsko vijeće Sarajeva Gradsko vijeće Sarajeva
N1
Gradsko vijeće Sarajeva Gradsko vijeće Sarajeva
N1
Gradsko vijeće Sarajeva Gradsko vijeće Sarajeva
N1
N1
N1
N1
N1

Uporedo je diplomirala na dva fakulteta, na Pravnom fakultetu i na Odsjeku za historiju Filozofskog fakulteta. Dobitnica je Srebrene značke za izuzetan uspjeh na dodiplomskom i postdiplomskom studiju. Karić je poznata kao najmlađa doktorica pravnih nauka u BiH i prva poslijeratna doktorica klasičnog rimskog prava.

Autor je više od pedeset publikacija, knjiga, članaka i prevoda sa latinskog jezika. Akademskim radom se bavi od završetka studija i prošla je zvanja od demonstratora, asistenta, višeg asistenta i docenta. Tečno govori engleski i njemački jezik.

Uzimajući u obzir da Statut Grada Sarajeva propisuje obaveze u pogledu nacionalne pripadnosti rukovodstva Gradskog vijeća i Gradske uprave, po nacionalnoj pripadnosti doc.dr. Karić se izjašnjava kao Ostali. Doc.dr. Benjamina Karić (rođ. Londrc) udata je i majka je jednog djeteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!