Počela sjednica PD PSBiH: Na dnevnom redu ukidanje akciza na gorivo

Vijesti 09. mar 202213:06 0 komentara
N1

U Sarajevu je sa više od pola sata zakašnjenja počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Sjednici prisustvuje 29 zastupnika, a u sali se nalaze svi članovi Kolegija Predstavničkog doma PS BiH nakon duže vremena Denis Zvizdić, Nebojša Radmanović i Borjana Krišto, kao predsjedavajući, odnosno zamjenici predsjedavajućeg.

Na dnevnom redu sjednice je zahtjev poslanika Snježane Novaković-Bursać i Jakova Galića za razmatranje prijedloga zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocida po hitnom postupku.

Na zahtjev poslanika Snježane Novaković-Bursać, Nebojše Radmanovića, Obrena Petrovića, Sanje Vulić, Dragana Bogdanića i Ljubice Miljanović na dnevnom redu je razmatranje prijedloga o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost po hitnom postupku.

Istovremeno, na zahtjev poslanika Saše Magazinovića, Nermina Nikšića, Nade Mladine i Zukana Heleza na dnevnom redu je razmatranje prijedloga o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po hitnom postupku.

Sjednici ne prisustvuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija zbog, kako je rečeno, ranije preuzetih obaveza.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!