Počeli radovi na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru: “Hvala Lani!”

Vijesti 25. aug 202213:21 3 komentara
N1

Radovi pripremi terena za izgradnju olimpijskog bazena u Južnom logoru u Mostaru počeli su danas. Trenutno se radi na demoliranju ruševnih objekata na toj lokaciji. Radove su obišli premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić sa delegacijama. Svi su saglasni u jednom - za početak i ubrzane radove zaslužna je Lana Pudar.

N1
N1
N1
N1

“Vlada FBiH je osigurala osam miliona KM u federalnom budžetu za pomoć u izgradnji bazena. Ovo je najbolji lokalitet zbog čestica, saobraćajne povezanosti, blizine kolektora, infrastrukture itd. Okolo je nekoliko starih objekata koji su pripadali vojnim objektima, vremenom su uselile razne škole. Razgovarali smo s njima i našli smo alternativna rješenja za njihov smještaj i krenuli s demoliranjem objekata. Čestitam Lani pudar još jednom koja je bila buster ovoga“, rekao je Kordić.

Idejno rješenje koje je objavljeno u medijima, biće korišteno za izgradnju, a prema riječima Kordića, koristit će metodu kojom će realizacija biti brža.

Premijer Novalić je rekao kako uskoro očekuju potpis ugovora između Vlade FBiH i Grada Mostara.

“Ovaj projekat je došao na krilima Lane Pudar”, naveo je Novalić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare