Počelo obilježavanje Dana grada Bihaća

Vijesti 25. feb 202115:04 0 komentara
FENA

Manifestacija "26. februar - Dan grada Bihaća" počela je tradicionalnom atletskom utrkom gradskim ulicama, te svečanim prijemima za mališane iz bihaćkih vrtića, kao i za bivše načelnike i gradonačelnike, odnosno predsjedavajuće Vijeća.

”Ovo su najljepši i najugodniji dani za svakog gradonačelnika. Uživamo u druženju s najmlađima, prezentiramo sportski talenat i imamo priliku ugostiti naše prethodnike na pozicijama gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Ove godine je sve malo skromnije zbog epidemioloških mjera, međutim najvažnije je da 761 godinu postojanja našeg grada obilježimo na dostojanstven način”, kazao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Prilikom svečanog prijema za bivše načelnike i gradonačelnike, kao i predsjedavajuće Gradskog vijeća, razgovaralo se o trenutnoj situaciji, aktuelnim problemima, ali i razvoju grada posljednjih desetljeća.

”Ovi svečani prijemi su zaista pohvalna tradicija, jer imamo priliku sadašnjem gradonačelniku prenijeti neka iskustva, kao i saznati najvažnije informacije o trenutnom stanju u našem gradu. Nažalost, u prethodnom periodu smo ostali bez bivših načelnika Milana Keče i Jure Tomljenovića, tako da smo im danas skromno odali dužno poštovanje”, riječi su nekadašnjeg predsjedavajućeg tadašnjim Općinskim vijećem Željka Mirkovića.

Mališani iz gradskih vrtića su recitirali i pjevali, te sa gradonačelnikom Fazlićem degustirali slavljeničku tortu, dok su učenici osnovnih i srednjih škola učestvovali u atletskoj utrci ulicama grada na Uni.

Najbrži osnovci bili su Hana Goretić i Anes Ćehajić, dok su u utrci mlađih srednjoškolaca trijumfovali Anđela Stipić i Denis Draganović. Konkurenciju kod starijih učenika srednjih škola nadmašili su Elvedina Pivić i Edvin Bosnić.

Manifestacija se nastavlja sutrašnjom svečanom sjednicom Gradskog vijeća Bihać, odavanjem poštovanja braniocima grada, te brojnim drugim sportskim i kulturnim dešavanjima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!