Počelo ponovno brojanje glasova za predsjednika RS

Vijesti 13. okt 202215:39 0 komentara
N1/F.Z.

U Glavnom centu za brojanje u Sarajevu počinje prebrojavanje ponovno glasačkih listića za potpredsjednika i predsjednika Republike Srpske. Medijima su se obratili Goran Mišković, direktor Glavnog centra za brojanje i Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH.

U Zetri je počelo ponovno brojanje glasova u Glavnom centru za brojanje. Predsjednik CIK-a, Suad Arnautović odbacio je optužbe o “nezakonitoj” odluci, kaže od 3. augusta Visoki predstavnik CIK-u je dao veće ovlasti izmjenama Izbornog zakona.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

“Ovdje nema politike i nezakonitih radnji. Mi po zakonu nadgledamo izbore i indicije koje imamo i saznanja o paljenju listića, markiranju listića, nepravilnom pakovanju izbornog materijala, neiskorištenim lisitćma i onda ovdje javno ponovno prebrojavamao”, kaže Arnautović.

N1/F.Z.

“Krećemo u 15 i 30 sa izbornim jednicima Brčko i Bijeljina. Predsjednik je sve objasnio i radićemo u tri smjene. Imamo vremenske planove oko rokova, ali ćemo se kasnije detaljno očitovati, kaže Mišković i dodaje:

“Što se tiče Doboja, planirano je nakon Banja Luke i Bijeljine da brojimo glasove iz Doboja. Moramo pripremiti materijale i skladište. Krećemo sa velikim izbornim jedinicama, i skladište je dobilo naredbu da onda krenemo sa Dobojem”, kazao je Mišković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!