Pod lupom i nabavka respiratora u RS?

Vijesti 06. okt 202119:22 0 komentara

Zbog zloupotreba u procesu javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije COVID-19 uhapšen je direktor bolnice u Doboju Mladen Gajić i Vladimir Vuletić, predstavnik firme A.R.M.S. Sistemi.

Rano jutros pretresi u Banjaluci, u Institutu za javno zdravstvo RS i firmi za prodaju oružja A.R.M.S. Sistemi. Policija i na više lokacija u Doboju, prevashodno bolnici Sveti Luka. Nešto kasnije i potvrda o hapšenjima. Direktor dobojske bolnice Mladen Gajić sumnjiči da je tokom prošle godine počinio krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” zajedno sa Sašom Markovićem (vlasnik turističke Agencije Travel4fun) koji je već u pritvoru. Uhapšen je i Vladimir Vuletić vlasnik prodavnice za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi u Banjaluci. Tereti za krivična djela zloupotreba službenog položaja i pomaganje direktoru Instituta za javno zdravlje RS Branislavu Zeljkoviću. Predmet istrage su nabavljene termalne kamere za potrebe UKC Republike Srpske. Posao je to na kojem je pribavljena protivpravna imovinska korist od preko 50.000 KM.

“Slobode su lišena dva lica, direktor bolnice u Doboju i direktor A.R..M.S. Sistemi Banjaluka. Isto tako nezakonite radnje u postupku javne nabavke primijećene su u postupku javne nabavke koju je provodio Institut za javno zdravstvo RS, kojim je pravnim licima Promeding i Travel for fun nabavljena imovinska korist na štetu budžeta RS u iznosu od od 550.000 KM. Tužilaštvo provodi istragu i kada je u pitanju javna nabavka medicinske opreme koju je provodila bolnica u Doboju za svoje potrebe”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Opširnije u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!