Podrška Rusiji iz Višegrada

Vijesti 12. apr 202209:14 > 09:15 7 komentara
Facebook

Na Facebook stranici navijača Crvene Zvezde iz Višegrada objavljena je galerija fotografija iz tog grada koja prikazuje ocrtan simbol Z koji je simbol ruske invazije na Ukrajinu.

Navijači su uz fotografije simbola koji se veže za mnoga stradanja u Ukrajini dodali i ilustraciju protiv NATO saveza. Pozdrav iz Višegrada, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Višegrad, grad na Drini koji je poznat po mostu Mehmed-paše Sokolovića i drugim turističkim potencijalima umjesto zbog prirodnih ljepota najčešće se spominje zbog okupljanja ultradesničarskih frakcija u tom gradu.

Facebook
Facebook
Facebook

U Višegradu su se do ove godine okupljali pripadnici ravnogorskog pokreta kojima se sudilo na Sudu BiH zbog  širenja međunacionalne mržnje.

Tokom agresije na BiH u tom su gradu počinjeni neki od najbrutalnijih ratnih zločina, a po svojoj okrutnosti izdvaja se “Živa lomača” na Bikavcu kada su pripadnici Vojske RS žive zapalili 70 žena, djece i staraca, najmlađa žtrva bilo je dijete staro dva dana.

Povratnici u ovom gradu redovito su doživljavali neugodnosti.

Umjesto da pozdrav iz Višegrada bude turistička razglednica, fotografija predivne Drine, mosta i svih drugih prirodnih ljepota, nažalost, slovo Z, koe većina ljudi na svijetu doživljava kao zlo poruka je iz tog gradića u istočnoj Bosni.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare