Podrška za Đokovića i iz BiH: “Banja Luka je uz Noleta”

Vijesti 09. jan 202218:48 0 komentara
Twitter

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću suđenje je zakazano za 10 sati u ponedjeljak po lokalnom vremenu, što znači u ponoć po srednjoevropskom vremenu. Tada će Đoković saznati hoće li mu biti dopušten ulazak u Australiju. U međuvremenu stiže podrška sa svih strana. Među njima je i Banjaluka.

Na zgradi Gradske uprave Banjaluka večeras je osvanula projekcija lika Novaka Đokovića uz poruku: “Banja Luka je uz Noleta”.

U Beogradu danas je održan još jedan skup podrške Đokoviću. Ispred Skupštine Srbije okupilo se nekoliko stotina ljudi.

„Ti političari njihovi se sada bore da i sudsku odluku ponište. Oni kažu, ti političari, da ni sud, ako odluči da on može da igra, da to njih ne obavezuje i da će ga oni opet uhapsiti. Navode da je to po njihovom zakonu, zakonu Komonvelta, kom pripada i Australija. Poštujemo sve, ali i oni moraju da poštuju nas. Nismo ništa manje vredni nego oni“, rekao je Srđan Đoković, otac tenisera, na protestu.

Novak Đoković je u imigracionom pritvoru u Australiji već peti dan zbog problema sa dokumentima o medicinskom izuzeću i prijavi za vizu.

Skup podrđške Đokoviću održan je i na gradskom trgu u Čačku. Na trgu se okupilo više desetina građana, a postavljen je i veliki transparent “Nole, ti si naše srce”, dok je na zgradi Doma kulture pored trga bilbord “Čačak je uz Novaka”.

Na internetu su pokrenute i razne peticije među kojima je i jedna šaljiva – da se kengurima zabrani ulazak u Srbiju.

Slučaj “Đoković”: Pokrenuta peticija za protjerivanje kengura iz Srbije

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!