Podsekretarka UN-a za politička pitanja u posjeti BiH

Vijesti 20. jun 202211:27 > 12:25 0 komentara
N1

Podsekretara UN-a za politička pitanja Rosemary DiCarlo u posjeti je BiH. U zgradi Predsjedništva BiH u toku je sastanak sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, nakon toga očekuju se i odvojeni sastanci sa drugom dvojicom članova Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Miloradom Dodikom.

Na početku sastanka predsjedavajući Dzaferović je izrazio dobrodošlicu podsekretarki UN-a za politička pitanja Rosemary A. DiCarlo iz Sjedinjenih Država preuzela je funkciju pod-generalnog sekretara za politička pitanja 1. maja 2018. Imenovao ju je generalni sekretar António Guterres i naslijedila je gospodina Jeffreyja Feltmana.

N1

Kao podsekretar i šef Odjela za političke poslove (DPA), gospođa DiCarlo savjetuje generalnog sekretara o pitanjima mira i sigurnosti na globalnom nivou, dok nadgleda inicijative “dobre usluge” i političke misije na terenu koje sprovode mir, preventivne diplomatije i aktivnosti izgradnje mira u Africi, Evropi, Bliskom istoku, centralnoj i jugoistočnoj Aziji i Americi.

Ona također nadgleda izbornu pomoć Ujedinjenih naroda koja se pruža desetinama njenih država članica svake godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!