Pogledajte cijene namirnica u Njemačkoj danas, neke će vas sigurno iznenaditi

Vijesti 27. maj 202210:43 > 10:50 6 komentara
N1

Cijene prehrambenih proizvoda u Njemačkoj, jednoj od ekonosmki najrazvijenijih zemalja na svijetu u nekim su slučajevima izuzetno niže nego one u Bosni i Hercegovini, jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope.

Građani sve teže podnose finansijski pritisak zbog divljanja cijena u gotovo svim sferama života. Naročito su na udaru penzioneri jer cijene čak i onih osnovnih namirnica dosežu zaista astronomske visine. Poređenja radi, penzioner u Njemačkoj nakon 45 godina rada ima penziju od oko 1500 eura. Penzioner u BiH dobije, u prosjeku, nešto više od 220 eura.

Cijena ulja u Munchenu je 1,79 Eura.

N1

Podjsetimo. država BiH ni na jednom nivou vlasti do sada nije donijela  mjere kako bi pomogla građanima koji tonu u siromaštvo. Pored hrane građani skuplje plaćaju grijanje i benzin, a poskupljenja će se prema najavama ekonomskih stručnjaka nastaviti.

Almir Bećarević ekspert za energetiku i predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH Sarajevo upozorio je da će građani, koji su u prethodnoj grijnoj sezoni plin plaćali 300 KM, naredne godine plaćati 500-600 KM.

Visinu cijena namirninca u zemlji u kojoj je prosječna plata oko 2.000 eura pogledajte u galeriji.

N1
N1
N1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare