Pogledajte kako izgleda novi most i granični prelaz između Bratunca i Ljubovije

Vijesti 28. nov 202115:23 > 15:33 2 komentara
N1

Novoizgrađeni most "Bratoljub", između Bratunca i Ljubovije, zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije od danas su zvanično u funkciji.

Izgradnja “Bratoljuba”, čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona evra. Radove je u cjelosti finansirala država Srbija. Vlada Republike Srpske finansirala je izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza kod “Bratoljuba”.

N1

Kod mosta preko Drine početkom aprila prošle godine počela je izgradnja graničnog prelaza čiji je investitor Uprava za indirektno oporezivanje BiH. Ti radovi, vrijednosti 14,5 miliona KM, završeni su prije skoro dva mjeseca, obavljen je tehnički prijem i pribavljene su sve dozvole i potpisani sporazumi za početak rada graničnog prelaza.

Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije, prvi takve vrste u regionu. Ovo će biti međunarodni granični prelaz prvog reda za dozvoljen promet robe koja podliježe inspekcijskom nadzoru. Prelaz ima tri ulazne i tri izlazne trake, te traku za bicikliste. Budući novi granični prelaz sagrađen JE na kompleksu ukupne površine 30.000 metara kvadratnih. Ima tri ulazne i tri izlazne trake, objekte za smještaj carinskih i policijskih službi dvije zemlje, inspekcijskih organa i sve ostale prateće sadržaje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare