Pogledajte rutu Bh. povorke ponosa

Vijesti 12. aug 202112:36 > 12:37 0 komentara
SOC

Zbog održavanja druge Bh. povorke ponosa, u subotu, 14. augusta, u periodu od 07:00 do 14:00 sati nastupit će privremena obustava saobraćaja. 

U tom periodu će biti zatvorene ulice:

– Alipašina ulica Hamze Hume, od spoja sa krakom ulice Bolnička do raskrsnice ulice Hiseta – Obala Kulina-bana.
– Koševo, od spoja sa raskrsnicom saobraćajnica Patrioteske lige-Bočnička do spoja sa saobraćajnicom Maršala Tita.
– Gabelina, Alekse Šantića. Hadži Idrizova, Mehmed-beg Kapetanovića-Ljubušaka od spoja sa saobraćajnicom Koševo do spoja sa saobraćajnicom Josipa Vancaša.
– Sutejska, od spoja saobraćajnicom Koševo do spoja sa saobraćajnicom Alipašina.
– Kemal begova Danijela Ozme, od spoja sa saobraćajnicom Koševo do spoja sa saobraćajnicom Hasana Kikića.
– Džidžikovac, od spoja sa saobraćajnicom Tina Uljevića do spoja sa saobraćajnicom Koševo.
– Maršala Tita, od spoja sa saobraćajnicom Radićeva do spoja sa saobraćajnicom Fra Anđele Zvizdovića.
– Branislava Đurđeva, Musala, Reisa Džemaludina Čauševića, od spoja sa saobraćajnicom Titova do spoja sa sobraćajnicom Mis Irbina.
– Vrazova, Đoke Mazalića, Turhanija, od spoja sa saobraćajnicom Maršala Tita do spoja sa saobraćajnicom Vladimira Valtera Perića.
– Hamida Dizdara, od spoja sa saobraćajnicom Hiseta do spoja sa saobraćajnicom Vladima Valtera Perića.
– Valtera Perića, od raskrsnice Skenderija do spoja sa saobraćajnicom Maršala Tita.
– Hiseta, od spoja sa saobraćajnicom Vrbanja do spoja sa saobraćajnicom Kotromanića.
– Vrbanja, Fra Andžela Zvizdovića, od spoja sa saobraćajnicom Kotromanića do spoja sa saobraćajnicom Kranjčevićeva.

Servisna saobraćajnica za ulazak u garažu Sarajevo City Centar, od spoja sa saobraćajnicom Vrbanja do ulaska u garažu SCC.

– Dr Safeta Mujića, od spoja sa saobraćajnicom Kotromanića do spoja sa saobraćajnicom Hiseta.
– Mustaj Bega Fadil Pašića, Koste Hermana, od spoja sa saobraćajnicom Vilsonovo šetalište do spoja sa saobraćajnicom Franje Račkog.
– Franje Račkog, kompletnom dužinom saobraćajnice.

Parking plato ispred Muzeja BiH.

– Zmaja od Bosne (smjer: Skenderija-Pofalići), od spoja sa saobraćajnicom Fra Anđele Zvizdović do spoja sa saobraćajnicom I transferzale.
– Kranjčevićeva, od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Odobašina.
– Magribija, od objekta džamije „Magribija“ do spoja sa saobraćajnicom Maršala Tita.
– Dolina Kralja Tvrtka, od spoja sa saobraćajnicom Augusta Brauna do spoja sa saobraćajnicom Maršala Tita.
– Herceg Stjepana, od spoja sa saobraćajnicom Augusta Brauna do spoja sa trgom Kralja Paržika.
– Franca Lehera, od spoja sa saobraćajnicom Zmaja od Bosne do spoja sa servisnom saobraćajnicom koja vodi prema parkingu Hotel Holiday.

Servisna saobraćajnica parkinga hotela Holiday, od parkinga hotela Holiday do spoja sa saobraćajnicom Zmaja od Bosne. 

Alternativni pravci odvijanja saobraćaja bit će:

– Pravac Baščaršija – Ilidža: Katedrala – Petrakijina – Mehmed Paše Sokolovića – Čekaluša – Bolnička – Stjepana Tomića – Tunel „Ciglane“ – Halida Kajtaza – I Transferzala – Zmaja od Bosne,
– Pravac Ilidža – Baščaršija: Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića – Zagrebačka – Terazija – Hamdije Kreševljakovića – Čobanija – Obala Kulina Bana.

“Ovakvu odluku Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je donijelo na osnovu Zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo i Zakona o javnom okupljanju Kantona Sarajevo.  Također, predstavnici medija neće moći da uđu bez akreditacije na Bh. povorku ponosa, osim na glavni ulaz u vrijeme kada će ulaziti učesnici_e, ali bez opreme. Akreditovani medijski radnici_e su dobili potrebne informacije o preuzimanju akreditacija i načinu  ulaska na Bh. povorku ponosa”, saopćili su organizatori.

Detalji ulaza, mjesta okupljanja i ruta kretanja

RUTA KRETANJA: Ulica Koševo – Titova ulica – Trg BiH
DOLAZAK NA POVORKU: Budući da će biti zatvorene mnoge ulice od 7 ujutro do 14 časova, na ulaz u povorku ćete moći doći preko Koševskog brda, kroz tunel iz pravca Željezničke stanice, iz pravca Vogošća, te iz ulica Patriotske lige i Bolnička. Imajte u vidu da ćete se puno sporije kretati nego inače te uračunajte to vrijeme u svoj dolazak.
ULAZ: Ulaz na povorku je jedan i bit će na početku ulice Koševo, na raskrižju ulice Bolnička i Patriotske lige. Ulaz je otvoren od 10 do 12h. Ulaz će biti zatvoren u 12h i nakon toga više niko neće moći ući. Molimo vas da imate razumijevanja i ukoliko ne budete mogli ući jer će možda biti kasno znajte da ste vi naš ponos. <3
OKUPLJANJE: Kada prođete ulaz, okupljanje je u parku kod Druge gimnazije, volonteri_ke i redari_ke će vas uputiti u park. U parku će biti druženje uz muziku. Tu ćete moći uzeti transparente, zastave i ostali promotivni materijal. Biće vruće, poneste kremu za zaštitu od sunca, kačket ili kišobran.
RUTA: U 12h krećemo iz ulice Koševo, krećemo se ulicom Koševo do raskrsnice sa Titovom ulicom, pa desno pored Predsjedništva BiH do Parlamentarne skupštine BiH (trg BiH).
TRG BiH: Kada dođemo na Trg BiH, kao i prve godine, bit će održana dva govora članova_ica OO-a Bh. povorke ponosa, te će biti kratki muzički program.
KRAJ POVORKE: Nakon muzičkog programa je i kraj ovogodišnje Bh. povorke ponosa, te vas molimo da se uz usmjeravanje redara_ki uputite ka vašim sigurnim lokacijama.

“Zbog prevencije nasilja i vaše sigurnosti, prilikom dolaska na povorku, kao i odlaska sa povorke, molimo vas da ne nosite nikakva LGBTIQ obilježja”, poručili su organizatori.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!