Policija otkrila detalje o sinoćnjoj drami ispred Doma zdravlja u Doboju

Vijesti 11. nov 202111:02 > 11:04 0 komentara
Dobojski.info

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da se dobojsko Okružno javno tužilaštvo još nije izjasnilo o vrsti krivičnog djela koje je u ovom gradu počinio muškarac čiji su inicijali D.K. (82), prijeteći da će aktivirati bombu u sanitetskom vozilu ispred Službe hitne pomoći.

“Zbog psiho-fizičkog zdravlja ovog lica sinoć nije bio moguć razgovor sa njim kako bi se utvrdili razlozi njegovog čina, pa policija i dalje radi na dokumentovanju predmeta, a danas će biti izvršen pretres kuće koju koristi u potrazi za eventualnim eksplozivnim sredstvima. Muškarac ima prijavljeno prebivalište u Sarajevu, a nastanjen je u dobojskom naselju Bukovica Mala. Raspolažemo informacijama da je prije ratnih sukoba bio zaposlen u policiji u Sarajevu na upravno-pravnim poslovima”, kazao je Radinković na konferenciji za novinare, piše RTRS.

POVEZANE VIJESTI

Pojašnjavajući sinoćnju kriznu situaciju, Radinković je naveo da je policija u 19:40 sati zaprimila prijavu od radnika dobojske Hitne pomoći da je po dolasku ispred objekta Službe hitne pomoći starija osoba ručnom bombom “M-75” zaprijetila mobilnoj ekipi saniteta koja je po prethodnom pozivu za zdravstvenu pomoć otišla po njega u Bukovicu Malu.

Radinković kaže da su radnici uspjeli napustiti sanitetsko vozilo, a da su pripadnici opće i saobraćajne policije obezbijedili šire područje, dok je jedinica Žandarmerije obezbijedila uži prostor.

“Formiran je štab na nivou Policijske uprave, a angažovana su bila i dva pregovarača koja su počela pregovore s navedenom osobom u 20:50 sati. Pregovori su trajali do 22:40 sati”, naveo je Radinković.

On kaže da, osim početnih prijetnji mobilnoj ekipi, ova osoba nije nikome prijetila i da je tokom pregovora insistirala na ljekarskoj pomoći i određenim lijekovima, odbijajući prijedloge pregovarača da odloži bombu, nakon čega će mu zdravstvena usluga biti i pružena.

Nakon hapšenja, pružena mu je zdravstvena pomoć u prostorijama Hitne pomoći, a potom je prebačen na Odjeljenje psihijatrije u Bolnici u Doboju.

Podsjećamo, policija u Doboju sinoć je blokirala prostor ispred Službe hitne pomoći Doma zdravlja nakon dojave da je jedna osoba blokirala sanitetsko vozilo te da kod sebe ima bombu.

Prostor oko Doma zdravlja odnosno dijelova ulica Nemanjina i Kralja Petra Prvog bio je blokiran.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!