Policija radi na rasvjetljavanju napada na imovinu urednika Micro mreže

Vijesti 08. nov 202211:55 0 komentara
Micromreza.com

U Policijskoj upravi Gradiška, održana je konferencija za novinare na kojoj su prezentovani rezultati rada za mjesec oktobar 2022. godine.

Кonferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Bojan Mišetić i načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković.

U uvodnom izlaganju prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić, te istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u mjesecu oktobru 2022. godine evidentirano je 26 krivičnih djela, što je za 2 krivična djela manje u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 28 krivičnih djela, a ukupno je rasvijetljeno 26 krivičnih djela ili 100%, a po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 11 krivičnih djela, koja su i rasvijetljena.

Analizirajući stanje iz oblasti javnog reda i mira, evidentirano je 31 narušavanje javnog reda i mira što je za 10 narušavanja više u odnosu na isti period prethodne godine kada je evidentirano 21 narušavanja.

Sagledavajući statističke pokazatelje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, smanjen je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 1 saobraćajnu nezgodu ili u odnosu 54:55, a nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licem.

Sagledavajući statističke pokazatelje po svim segmentima stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška se može ocijeniti kao zadovoljavajuće.

U toku mjeseca oktobru 2022. godine na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška evidentiran je 461 migrant/ u istom periodu 2021. godine evidentirano je 88 migranata.

Nakon što su saopšteni podaci Policijske uprave Gradiška vezani za prethodni mjesec, novinari su postavili nekoliko pitanja, koja se tiču kontrole autobusa koji su išli na skup “Otadžbina”, žena vozača koji su vozili po uticajem alkohola, problematika vezana za migrante i slučaj napada na imovinu novinara Bojana Trgića.

Kako je istakao načelnik Policijske uprave Gradiška, Bojan Škorić, policija je kontrolisala i autobuse koji su išli na skup “Otadžbina”.

“Nisu tačni navodi da nismo kontrolisali autobuse. Isti je princip rada bio kao i kod opozicije. Obavljen je razgovor sa predstavnicima političkih partija, pribavljeni spiskovi, izvršena kontrola prilikom pokreta na skup i morali su imati spisak putnika kao što je imala opozicija.”

Kada je u pitanju oštećnje vozila urednika našeg portala Bojana Trgića, načelnik PU Gradiška, Bojan Škorić je osudio ovaj čin, ističući da svaki pritisak na bilo koga, pogotovo na novinare je neprihvatljiv, dodajući da će policija iskoristiti sve mogućnosti da stane takvim pojavama u kraj, poše micromreza.com

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!