Policija u BiH privela vozača s 5,5 promila alkohola u krvi

Vijesti 24. maj 202113:15 0 komentara
N1

Policija u Bugojnu privela je 24-godišnjeg vozača koji je u nedjelju navečer izazvao prometnu nesreću, s 5,5 promila alkohola u krvi, potvrdio je Feni glasnogovornik MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) Hasan Hodžić.

Do nesreće je došlo oko 19.50 sati, u Ulici Sultan Ahmedova u Bugojnu, kada je 24-godišnji vozač F.A. iz tog grada udario u parkirani automobil, nakon čega je pobjegao.

Policija je pronašla mladićev automobil u mjestu Golo Brdo, a alkotestiranjem je utvrđeno da vozač ima 5,5 promila alkohola u krvi.

Podsjetivši da je sličan događaj zabilježen 2018. godine u općini Travnik, kada je vozaču izmjereno 5,5 promila alkohola u krvi, Hodžić je kazao da su ovakvi slučajevi izuzetno rijetki i da predstavljaju “neslavan rekord u BiH”.

– Brzom intervencijom policije u Bugojnu spriječeno je da eventulano dođe do nesreće s težim posljedicama. Želimo da upozorimo vozače i upoznamo javnost s kakvim slučajevima se policija susreće – kazao je Hodžić.

Hodžić ističe da je, sukladno zakonskim odredbama koje se odnose na vozače sa više od 1,5 promila alkohola u krvi, 24-godišnji vozač iz Bugojna lišen slobode i protiv njega slijedi poduzimanje propisanih mjera i radnji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!