Policija ZDK u Visokom pronašla više od dva kilograma droge i oružje (FOTO)

Vijesti 10. dec 202109:44 0 komentara
MUP ZDK

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, policijski službenici Policijske stanice Visoko su, uz pomoć i koordiniranu podršku Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima osobe A.A, rođenog 1994. godine, iz Visokog, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga.

U skladu sa prikupljenim operativnim saznanjima, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Visokom, policijski službenici Policijske stanice Visoko su juče izvršili pretres kuće i pratećih objekata koji se nalaze u ulici Ljetovik, a koje koristi osoba A.A.

MUP ZDK
MUP ZDK
MUP ZDK
MUP ZDK
MUP ZDK
MUP ZDK

Izvršenim pretresom pronađeno je sljedeće:

– 2096,89 grama biljne materije, upakovane u pojedinačne sadržaje i pripremljene za uličnu prodaju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu,

– 166,75 grama praškaste materije, upakovane u dva pojedinačna sadržaja, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin (speed),

– vatreno oružje-puška,

– vatreno oružje- pištolj,

– 5 digitalnih vaga za precizna mjerenja,

– 59 komada municije raznih kalibara.

Osoba A.A. je uhapšena i zadržana u prostorijama za zadržavanje Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitano u svojstvu osumnjičenog na okolnosti izvršenja krivičnih djela za koja se tereti. Sporna materija, oružje i predmeti su privremeno oduzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja, te će biti korišteni kao dokazni materijal u daljnjem postupku.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, policijski službenici Policijske stanice Visoko su danas u jutarnjim satima osobu A.A. predali na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivično djelo držanje i nošenje oružja i municije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!