Političar koji je uništio mural Mladića u Beogradu u posjeti Sarajevu

Vijesti 24. nov 202122:43 3 komentara
Facebook

Đorđo Žujović, aktivista i političar iz Srbije koji je dospio u žižu javnosti nakon što je prefarbao mural ratnog zločinca Ratka Mladića u Beogradu, stigao je u Sarajevo kako bi prisustvovao Svečanoj akademiji povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine u organizaciji SDP-a.

Svečana akademija SDP-a je održana u sarajevskom Domu mladih, a uz veliki aplauz je dočekan Žujović koji je pred prepunom dvoranom izašao i pozdravio prisutne.

Žujovićeva posjeta je mnoge pozitivno iznenadila, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da je stigao simbolično uoči obilježavanja Dana državnosti BiH.

Žujović (iza Nermina Nikšića i Adnana Štete) stoji tokom intoniranja himne BiH (Facebook)

Žujović je stajao rame uz rame sa članovima SDP-a tokom intoniranja državne himne i time izrazio poštovanje prema BiH.

Saša Magazinović, državni parlamentarac i dugogodišnji član SDP-a, objavio je fotografiju sa Žujovićem uz snažnu poruku.

“Đorđo Žujović, hrabri čovjek koji uništio mural ratnom zločincu Ratku Mladiću u Beogradu, večeras je bio sa nama”, napisao je kratko u opisu iznad zajedničke fotografije koju je objavio na Facebooku.

POVEZANE VIJESTI

Sa večerašnje akademije su poslane snažne poruke povodom Dana državnosti BiH, između ostalog, da je naša država uvijek bila u srcu Evrope i da će tako i ostati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare