Politički protivnici komentarišu susret Stanivukovića i Schmidta: Sraman čin!

Vijesti 26. maj 202213:07 > 14:43 3 komentara
N1

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković ugostio je visokog predstavnika Christiana Schmidta danas u Banjaluci.

Sastanak gradonačelnika i visokog predstavnika politički protivnici mladog političara žestoko su osudili. Najglasniji su bili svakako oni iz SNSD-a, plitičke partije koju predvodi Milorad Dodik koji gotovo u svakom svom govoru omalovažava ulogu visokog predstavnika kojeg “ne priznaje” i naziva “njemačkim turistom”.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da je današnji sastanak gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i Christiana Schmidta sraman čin Stanivukovića, te da je ovim PDP pogazio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

On je dodao da davanje legitimiteta Schmidtu, koji je “predvodnik napada i pritisaka na Republiku Srpsku i njena prava, predstavlja uvredu za srpski narod.”

Direktorcentra za istraživanje rata i ratnih zločina RS  Milorad Kojić ocijenio je ponižavajućim i skandaloznim to što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi, odveo visokog predstavnika do spomen obilježja “Život”, koje je podignuto u znak sjećanja na 12 banjalučkih beba.

“Ovo budi posebnu traumu kod majki i očeva koji su ulogom međunarodne zajednice izgubili tek rođenu djecu” rekao je Kojić.

Kojić koji se bavi “istraživanjem ratnih zločina” davao je podršku presuđenim ratnim zločincima Ratku Mladići i Radovanu Karadžiću kao i brojnim drugim osuđenim ratnim zločincima.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić smatra skandaloznim današnji susret, a njim se, kaže, ponižavaju i obezvređuju institucije u Republici Srpskoj, Stanivukovića je pozvao da prestane sa takvim ispadima i da se izvini građanima.

Ilić je takođe član SNSD-a.

Važno je napomenuti da ni gradonačelnik Stanivuković visokog predstavnika Schmidta tokom i nakon njegovog gostovanja u Banjaluci nijednom nije nazvao po funkciji koju Schmidt obnaša. Pitanja novinara vješto je izbjegao, a Schmidta oslovljavao sa “gospodin”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare