Ponovo počeli s radom vrtići u Zeničko-dobojskom kantonu

Vijesti 07. apr. 202109:40
Podijeli:
Izvor: N1

Vrtići u Zeničko-dobojskom kantonu, koji su odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK zatvoreni 19. marta ove godine, danas su ponovo počeli s radom.

Rad su obnovili vrtići koji su ispunili propisane higijensko-epidemiološke uslove, a Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, kako je u izjavi za Fenu istakla direktorica Jasmina Gasal, danas je otvorila svih sedam svojih vrtića.

“Sinoć smo u 18.30 dobili rješenje Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, po kojem ispunjavamo uslove za početak rada. Po novim pravilima, u grupi može biti najviše 15 djece, zbog čega smo bili prinuđeni da se i kadrovski ojačamo. Tako smo, da bismo ispunili sve tražene uslove, zaposlili pet novih odgajateljica te po jednu kuharicu i spremačicu. Sada imamo ukupno 55 odgajateljica”, kazala je Gasal.

Zenički vrtići, kazala je Gasal, brinu o 430 djece predškolske dobi, ali, napominje, jutros sva djeca nisu došla u vrtić.

“Mada smo, i posredstvom medija, obavijestili roditelje, ali očito svi nisu obaviješteni. Mi smo, zbog prestanka rada, za mjesec mart umanjili cijenu za osam dana, koliko djeca nisu dolazila u vrtić. Cijena je umanjena za 50 KM, jer mjesečni boravak djece u našim vrtićima njihove roditelje košta 170 KM”, ističe direktorica Gasal.

Komentari

Vaš komentar