Poplave u Foči (FOTO)

Vijesti 08. feb. 202120:29
Podijeli:
Izvor: Radio Foča

Rijeka Bistrica izlila se u naselju Miljevina kod Foče gdje je poplavila dvije stambene zgrade i više pomoćnih objekata i plastenika.

U jednoj od stambenih zgrada voda je, osim podrumskih prostorija, poplavila i dva stana u prizemlju, u kojima niko ne živi, a dvije porodice koje žive na spratu zgrade su iseljene, potvđeno je u Civilnoj zaštiti, javlja Radio Foča.

U drugoj stambenoj zgradi poplavljene su podrumske prostorije, a pripadnici Civilne zaštite izgradili su dva drvena mostića od puta do ulaza u tu zgradu, čime je stanarima omogućena komunikacija.

Izvor : Radio Foča

U toj stambenoj zgradi živi osam porodica.

Pripadnik Civilne zaštite Foča Miloš Jakić kaže da je vodostaj Bistrice porastao usljed obilnih kiša, pa je došlo do plavljenja donjeg dijela naselja, što je, kako ističe, problem koji se godinama ponavlja.

„Nabujala je i rijeka Kolina, koja se izlila u Kozojoj Luci, gdje je poplavila njive i oranice, dok stambeni objekti, za sada, nisu ugroženi“, kaže Jakić.

Izvor : Radio Foča

Iz Civilne zaštite upozorili su stanovništvo u priobalju rijeka da izmjeste materijalna sredstva jer se očekuje dalji rast vodostaja.

„Kiša je trenutno stala, ali meteroolozi najavljuju do četvrtka padavine, pa se očekuje da će vodostaji rijeka i dalje rasti“, rekao je Jakić.

Komentari

Vaš komentar