Popržen o dojavljenim bombama: To je poruka srpskoj djeci, EUFOR se nije oglasio

Vijesti 01. jun 202212:13 > 12:15 6 komentara
N1

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije Miroslav Popržen za N1 je kazao da je najviše zabrinjavajući sadržaj maila, putem kojeg su jutros dojavljene bombe u Republici Srpskoj. Istaknuo je da je "to poruka srpskoj djeci", te da bi "volio da je jutros zatekao transporter EUFOR-a pred školom".

Posao za bezbjednosne službe

Sadržaj i prijetnja mailom je, smatra, sporna. Podsjetimo, između ostalog u sadržaju maila je napisano i: “Hiljade mrtve srpske dece, krv će se proliti morem. Mi smo među vama. Svi ćete umreti.”

“Ovo je poruka srpskoj deci. To je po meni zabrinjavajuće. O kome se radi, to je posao za bezbjednosne službe. Nadam se da će mu stati u kraj”, rekao je Popržen, dodajući da bi volio da je jutros zatekao transporter EUFOR-a pred svojom školom.

“Oni su garant bezbjednosti. Nisam čuo do jutros da se iko od njih oglasio, naravno naš MUP radi na tome“, zaključio je Popržen.

Vježbali plan evakuacije

Istaknuo je da su njemu dojave bile očekivane, te da je zbog toga u školi vježbao plan evakuacije.

“Neki dan kad je bila dojava u Istočnom Sarajevu, zamolio sam da izvježbamo plan evakuacije koji ima svaka škola, ako se desi to za vrijeme nastave, da se ne diže panika. Bilo je čudno, ali to je preventivno, jer sam očekivao to, to je sad trend”, naveo je on.

Negdje do pola 7, svih 10 škola je pregledano, dodao je, i ustanovljeno je da je dojava bila lažna.

“Uprava kada je došla na posao zatekla je te mailove. Procedura je bila svima ista, da obavijeste policiju i da se ne pušta niko u školu dok se ne izvrši antidiverzioni pregled“, rekao je Popržen govoreći o jutrošnjoj situaciji zbog koje u mnogim školama nije bilo nastave.

Podsjetimo, jutros su dojavljene bombe širom RS. Brojni KDZ pregledi su završeni i do sada nije pronađeno ništa. Slično se prethodnih dana dešavalo i u Kantonu Sarajevo, ali i u glavnom gradu Srbije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare