Porodica malene Gadžun za ponedjeljak najavljuje proteste u Sarajevu

Vijesti 11. nov 202212:37 0 komentara
Facebook

Porodica malene Džene Gadžun za ponedjeljak najavljuje proteste u Sarajevu s ciljem dobijanja informacija kada će biti konačno utvrđene okolnosti smrti njihovog djeteta.

Kako je objavio Muris Gadžun na Facebooku u ponedjeljak će prvo doći pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo gdje će tražiti sastanak sa ministrom zdravstva Harisom Vranićem.

“Obzirom da Haris na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreža, ovog puta ću doci lično u Sarajevo a nadam se da ce on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oci odgovori na postavljena pitanja”, napisao je Gadžun.

Potom najavljuje da je iduća destinacija gdje će se zaputiti je Tužilaštvo KS.

“Ispred Vlade KS zadržat ću se do 10 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužilaštva. Pred zgradom Tužilaštva reći ću sve ono što ima da kažem i sto nosim na duši godinu dana. Predati ću svoje zahtjeve u Tužilaštvo i zatražiti odgovore”, naveo je Gadžun.

Također, Gadžun je pozvao sve novinare da njega i njegovu porodicu podrže u, kako navodi, borbi za pravdu rahmetli kćerke.

“Biti cu zahvalan ukoliko mi se odluči bilo ko pridružiti od običnih građana i da mi podršku. Molim sve političke uhljupe, pripadnike bilo koje političke stranke ili da se nalaze na bilo kojoj političkoj poziciji ili su u planu da budu na nekoj političkoj poziciji, taj dan da mene i moju djecu zaobiđu i da ne prilaze niti meni niti djeci. Neka produže svojim putem, ne želim ih vidjeti ni u blizini. Ukoliko vidim bilo koga od pripadnika bilo koje političke stranke, zamoliti ću ga da se odma udalji. Zamolio bi i novinare taj dan, ukoliko slučajno se neko ukaze od pripadnika bilo koje političke stranke, medijski prostor ne daju tim osobama. Ne treba mi njihova podrška, ni kao političara ni kao ljudi. Cijenim podrsku običnog prosjecnog čovjeka, a sve ostale molim vas da me zaobiđete”, napisao je Gadžun na kraju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!