Poruka Dodiku iz RS: Objasnite ljudima zašto je NATO ponosan na nas

Vijesti 25. sep 202217:542 komentara
Izvor: Milorad Dodik nakon leta helikopterom (Igor Dodik/Twitter)

Nakon što je NATO i zvanično čestitao Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na najvišoj mogućoj ocjeni koju su dobili tokom vježbe na Manjači, te istako da je NATO ponosan što služi sa njima, svakom građaninu Republike Srpske je jasno da je Milorad Dodik kao član Predsjedništva godinama obmanjivao javnost i da je bilo netačno sve što je govorio, rekao je Mirko Šarović, poslanik SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH i kandidat SDS za člana državnog predsjedništva.

Šarović ističe da ovo nije izdaja nego veleizdaja, jer se i u ovom slučaju pokazalo da je Milorad Dodik u funkciji člana Predsjedništva BiH potpisao dokument koji vodi Bosnu i Hercegovinu u NATO, a da nikog drugog nije pitao.

“Nisu pitani građani, nije odlučivala NSRS, nego su joj podmetnuti lažni dokumenti. Nije o tome odlučivao niko iz Republike Srpske, a radi se o pitanju od sudbinskog značaja”, kaže Šarović.

“Kada je prije par godina dolazila grupa od 40 vojnika iz Velike Britanije, iz SNSD-a su stvarali atmosferu da ti ljudi dolaze da ruše Republiku Srpsku. Zato danas Dodik ponovo šuti”, navodi on.

Odgovorite građanima, kaže Šarović, šta tačno znači izjava da je NATO ponosan na nas kao i ona prethodna da se naša vojska „sprema za elitnu NATO brigadu?

“Samo nas nemojte ponovo ubjeđivati po sistemu one narodne ‘nije šija, nego vrat'”, poručuje predsjednik SDS-a.

„Dodikovo skrivanje i nemušti, potrošeni odgovori, najvažnija su slika vezana za ovu vježbu. Njegov potpis nezaustavljivo nas vodi u NATO i to je sada jasno cjelokupnoj javnosti u BiH, a posebno u RS“, naveo je Šarović, saopšteno je iz SDS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar