Poruka sa skupa: Hitno rasvijetliti okolnosti stradanja Dženana i Davida

Vijesti 11. sep 202119:20 > 19:29 0 komentara
N1

Prošlo je pet i po godina od stradanja Dženana Memića i tri i po godine od stradanja Davida Dragičevića. Pravosuđe još nije rasvijetlilo uzroke njihove smrti, zbog čega su u Sarajevu ponovo održani protesti, odakle su poslate jednoglasne poruke: radi što hitnijeg rasvjetljavanja okolnosti pod kojima su stradala dva momka iz Sarajeva i Banjaluke, ali i mnogi drugi čije je stradanje do danas nerazjašnjeno.

Borba za pravdu porodice Memić traje pet i po godina, a kako su najavili, niko i ništa ih neće spriječiti u borbi za istinu u pravdu.

Iako zbog lične bezbjednosti nije mogao da prisustvuje skupu, Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, okupljenima se obratio putem video linka. Potresan govor održala je Davidova majka, Suzana Radanović, koja je pozvala javnost da podrži Gordanu Tadić.

Skupu su se danas obratili i Enes Malkoč i Amir Agić, očevi studentkinja Edite i Selme koje su 2016.godine stradale u nesreći koju je prouzrokovao Sanjin Sefić, a proteste je podržala i majka djevojčice Nadin kojoj je uskraćeno liječenje na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Građani Sarajeva, Banjaluke, Mostara, Tuzle, Zenice, Bihaća, ali i regije i inostranstva, došli su u glavni grad BiH kako bi podržali borbu za pravdu dvojice mladića, ali i sve druge djece čije je stradanje do današnjeg dana ostalo nerasvijetljeno.

Na skupu su bili prisutni i poznati aktivisti.

Nakon protesta ispred Narodnog pozorišta, Muriz Memić je građane pozvao da dostojanstvenom šetnjom pođu do Trga Bosne i Hercegovine. Učesnici su ponovili svoje zahtjeve za pravdom i istinom smjenom rukovodećih pravosudnih kadrova koje navode kao glavne krivce zbog kojih nema sudskog epiloga.

Opširnije u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!