Poskupljenja namirnica: Uporedili smo cijene u BiH, Srbiji i Hrvatskoj (VIDEO)

Regija 07. avg 202211:09 > 11:12
Podijeli:

Koliko je potrebno za život? Cijene su porasle u cijelom regionu. Gdje je kupovina u supermarketima najjeftinija, prenijeli su nam reporteri N1 iz Zagreba, Beograda i BiH. Oni su govorili o osnovnim troškovima života u ove tri države i tome kako preživljava prosječna porodica. Pogledajte video.

U Srbiji u kupovinu za jednu običnu kesu ne vrijedi ići bez 20 eura. Poskupjeli su i stanovi u Beogradu – mali stanovi na periferiji su 200 do 250 eura, a za pristojan jednosoban ili dvosoban stan treba izdvojiti od 400 do 500 eura.

Izvor : N1

Ono što Nijemac može kupiti za 18 KM, stanovnik BiH plaća 28,65 KM

Na sarajevskim pijacama na primjer jedan do dva eura je kilogram paprike. U BIH je svakodnevica kupovina na komad, navodi reporter N1 Sarajevo. Ulje je u BiH skuplje nego u Srbiji, dodaje. Prosječna plata u BiH je 545 eura.

Izvor : N1

Reporterka N1 iz Zagreba kaže da cijene osnovnih namirnica u Hrvatskoj rastu iz dana u dan. Litar ulja platićete gotovo tri eura, a teletina je skoro 10 eura po kilogramu, dodaje. Gotovo na mjesečnoj bazi rastu i troškovi režija, navodi reporterka N1. Cijene goriva se kreću od 1,60 i 1,70 eura, ali Vlada Hrvatske je tri puta fiksirala te cijene. Građani Hrvatske se, prenosi, trude da što više uštede. Prosječna porodica, kaže, ne može lako da priušti sebi ni odlazak na primorje.

Izvor : N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar